top of page
_edited.jpg

WORKSHOPS

Studio Be You organiseert regelmatig losse workshops of reeksen waarin gewerkt wordt rond een bepaald thema. Een gezonde rug, werken aan de heupen, ademhaling en meditatie, ... verschillende topics komen aan bod. Hou deze pagina goed in de gaten want er worden geregeld nieuwe activiteiten toegevoegd.

FLEXIBILITEIT RUG EN HEUPEN

Workshop flexibiliteit_edited.jpg

In deze workshop werken we rond de flexibiliteit van de heupen en de rug. Door het ouder worden, bewegen we doorgaans minder en als we dat doen, zijn we meer vatbaar voor blessures. Vooral onze heupen vormen een plaats waar snel stijfheid optreedt met soms tot gevolg onderrug- of andere klachten. En dan nog maar te zwijgen van onze zittende levensstijl. Zitten is het nieuwe roken, wordt wel eens gezegd.

Daarom gaan we in deze workshop aan de slag om de heupen terug los te maken, soepelheid terug te winnen in onze rug en je ware bewegingsbereik te ontdekken. Daarbij gaan we tevens ook de heup- en rugspieren trainen om sterker en tegelijk ook elastischer te zijn door middel van een reeks yogahoudingen en oefeningen.

​Leer een gezonde en veilige achterover buigingstechniek zonder pijn of extra belasting in de onderrug. Krijg meer ruimte in de borstkas en vergroot je adem capaciteit.

Niet alleen op fysiek gebied zal je een verschil merken maar ook op emotioneel en mentaal vlak kan de gezondheidstoestand van je heupen een grote rol spelen. De heupen zijn namelijk een 'opslagplaats' van spanning, emoties en stress.

Voorlopig nog geen datum vastgelegd voor deze workshop.

KRACHT EN BALANS

Workshop kracht en balans_edited.jpg

Voorlopig nog geen datum vastgelegd voor deze workshop.

VideoCapture_20210326-102257_edited.jpg

Voorlopig nog geen datum vastgelegd voor deze workshop.

SPINAL RESET

In deze workshop werken we rond de gezondheid van de rug, nek en schouders. De focus ligt op houdingen die de spieren van rug, nek en schouders versterken en die de flexibiliteit vergroten maar ook de uitlijning van de wervelkolom herstellen. Leer hoe je rugklachten kan verminderen, je houding kan verbeteren en spanning in nek en schouders kan verlichten. 


Je zal een nieuwe relatie met je rug vinden en je uiteindelijk elke dag beter voelen. Zoveel van onze perceptie van de wereld en onze mentale of emotionele stemming wordt bepaald door ons zenuwstelsel. De gezondheid van ons ruggenmerg is belangrijk en hangt ongetwijfeld samen met hoe we ons voelen.

Volgende houdingen komen aan bod:

  • Voorwaartse buigingen

  • Achterover buigingen

  • Zijwaartse strekkingen

  • Twist bewegingen

  • Schouder- en borstopeners

In deze workshop werken we naar kracht en balans door middel van armbalans-houdingen, korte maar krachtige vinyasa flows en diverse oefeningen om jouw kracht te vinden en aan te sterken.

- Leer hoe je chaturanga veilig en correct kan oefenen
- Leer vliegen in crow-pose en flying pigeon pose
- Leer manieren om je pincha en handenstand te trainen
- Versterk je kern, rug, heupen, schouders, polsen, enkels, benen en armen
- Verhoog de mobiliteit door uw kracht te balanceren met oppositionele spiergroepen
- Maak verbinding met je kern, versterk je bovenlichaam en vergroot de flexibiliteit van je heupen.

Dit is een leuke en uitdagende workshop. Ik kijk er naar uit om met je mee te "vliegen"!

bottom of page