top of page
external-file_edited.png

Hallo 

Mag ik mij eventjes voorstellen? Ik ben Emilie en heel erg trots om je mijn grote passie, nl gezondheid in body and mind, voor te stellen. Ik kan niet wachten om samen met jou te bewegen, lichaam en geest te (her)ontdekken en je te begeleiden naar een gezonder leven.

Je zal snel merken dat ik nogal ben voor de no-nonsense aanpak, met beide voetjes op de grond. Ikzelf hou niet van het zweverig gedoe maar geloof enorm in de kracht van een goeie mindset en een positieve aanpak.

 

Ik vind het belangrijk om te werken met de mogelijkheden van ons eigen lichaam, zonder teveel naar anderen te kijken. Op een gezonde manier om te gaan met lichaam en geest en zo sterker te worden, jezelf beter te aanvaarden, het plezier te herontdekken van bewegen en om positiever en minder stressvol in het leven te staan.

 

We zijn nogal kritisch en streng voor onszelf wat soms zorgt voor onnodige spanningen en te hoge verwachtingen. Leren loslaten, tijd maken voor jezelf en genieten van het nu moment is belangrijk. Zo creëer je een gezonde balans in lichaam en geest wat zorgt voor een betere levenskwaliteit.

"Life has no limitations, except the ones you make."

Ik ben geen instructeur, ik ben een docent.

In mijn lessen zorg ik altijd voor voldoende aandacht voor iedereen, ik loop rond, corrigeer en help waar nodig. Ik hou rekening met wie je bent als individu, met je eigen mogelijkheden, want ieder lichaam is anders en we hebben allemaal onze eigen bagage mee. Persoonlijkheid, connectie, positiviteit en een vleugje humor zijn de key-elementen van mijn lessen. Gecombineerd met de nodige vakkennis en jarenlange ervaring zorg ik ervoor dat je na de les vol nieuwe energie zit en een instant feel good moment hebt.

"Always remember you matter, you're important and you bring to this world things no one else can!"

Mijn verhaal
Foto bij ohm teken kus smijten_edited.jpg

Als klein meisje was ik al heel snel gebeten door de dansmicrobe. Jarenlang heb ik gedanst tot ik de mogelijkheid had om zelf een dansschool te openen. Twaalf jaar lang heb ik dit met hart en ziel gedaan maar ik merkte ook de andere kant van de medaille. De vele uren lesgeven, het competitieve karakter van de sport, alles altijd te perfect willen doen en geen neen kunnen zeggen, zorgde ervoor dat ik steeds meer te kampen kreeg met blessures, ontstekingen en vermoeidheid. Mijn lichaam gaf me een duidelijk signaal waar ik eigenlijk te weinig aandacht aan besteedde. Echter wou ik dit niet inzien, tot de dag kwam dat mijn lichaam stop zei. Ik kreeg een burn-out gecombineerd met een zware depressie. 

In die tijd voelde ik me niet meer wie ik eigenlijk echt ben. Ik was moe, geloofde niet meer in mezelf, was negatief ingesteld, had nog weinig zelfvertrouwen en eigenwaarde en ik dacht dat die donkere periode nooit meer zou over gaan. Ook fysiek was ik op, mijn lichaam deed overal pijn en ik had totaal geen energie meer. Na heel veel bezoeken aan dokters, psychologen, ... besloot ik dat het zo niet meer verder kon. Zelf ben ik begonnen met het zoeken naar manieren om me terug beter te voelen, zonder teveel medische troep, iets waarvan ik wist dat het me niet tijdelijk maar op lange termijn vooruit zou helpen.  

Ik ben gestopt met de dansschool en ik kan je vertellen dat dit, na 12 jaar mijn hart en ziel erin leggen, geen makkelijke beslissing was. Achteraf bekeken wel de goeie. Ik verdiepte me nog meer in Yoga, in een gezonde levensstijl en in het creëren van een goeie balans tussen lichaam en geest. Diep vanbinnen geloofde ik, dat het leven zo mooi kan zijn en dat je er zelf een hele grote invloed op hebt, dat het tijd nodig heeft en dat het niet vanzelf gaat. En dat alleen jij er iets kan aan doen! Er is namelijk geen makkelijke magische oplossing. 

Ik voelde al snel dat Yoga mij hielp om terug mezelf te aanvaarden, mijn lichaam en geest sterker te maken en mijn levensstijl gezonder te maken. Mijn ontstekingen zijn zo goed als bijna helemaal verdwenen, ik voel me terug energieker maar het belangrijkste voor mij is dat ik weerbaarder ben geworden, ik kan tegenslagen beter verwerken en ik heb terug een doel voor ogen.  En ja hoor, ik heb ook nog mijn 'slechte' dagen maar ik kan er beter mee omgaan, het aanvaarden dat dit het leven is, met ups en downs, met regen en zonneschijn, met verdriet en geluk, met yin en yang, ... en genieten van de kleine dingen, momenten leren nemen voor jezelf en al het moois te zien in het leven.

Doordat het zoveel betekend heeft voor mij en het zo life changing was, wil ik dit maar al te graag doorgeven in mijn lesgeven en mijn coaching. Na het afronden van verschillende opleidingen ben ik nog steeds bezig met mij bij te scholen. Het is een weg die nooit stopt en waar er steeds ruimte is om bij te leren. Dat maakt het ook zo mooi en zinvol.

En ik ben zo dankbaar dat ik dit mag en kan delen met jullie!

Warme groetjes

Emilie 

Diploma_edited_edited.png
volunteer diploma_edited_edited.png
Diploma (3)_edited_edited.png
Diploma (2)_edited_edited.png
volunteer diploma_edited_edited.png

OPLEIDINGEN EN ERVARING:

200hrs Hatha Yoga (bij Arhanta Yoga)

300hrs  Multistyle Yoga (bij Bhakti Yogshala)

50hrs Vinyasa Yoga (bij Arhanta Yoga)

100hrs Yin Yoga (bij Bhakti Yogshala)

50hrs Aerial Yoga (bij Lindsay Nova)

50hrs Yoga Trapeze (bij Yogabody)

Ademhalingscoach (bij Yogabody)

Feet Up TTC + Feet Up Fitness

Holistisch Gezondheidscoach voor vrouwen (bij Arhanta Yoga)

Ayurvedische Massage

Vrijwilliger/assistente bij Arhanta Yoga tijdens hun TTC courses 

Lessen gevolgd bij oa Byron Yogacenter, Space Foundation, Jivamukti Yoga Sydney (Australië), Rocket Yoga (Fuerteventura)

bottom of page